Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем при палене

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем при палене

Здравейте ,колеги. Познанията ми по автомобилни части са ограничени ,затова ще се опитам съвсем на простичко да обясня в какво се състои проблемът на моята 156-ца. 1.8 на газ. Преди няколко дни я запалих на първа ( ) ,и сякаш задавих двигателя. 20 минути не можах да мина check engine-а ,после всичко беше наред. Иначе колата пали студено моментално и без проблеми,интересното обаче е,че има такива понякога при повторно палене на вече топъл двигател след като съм превключил от газ към бензин .
    Знам,че съм за майстор и действително бих я занесъл в моментално,ако намеря с какво да я заменя временно на работа.Все пак ще се радвам ,ако някой от опитните колеги се сети за нещо и го сподели. Благодаря.
    Last edited by Kostaki; d.m.y г., 15:00.

Ами аз съм с Газов инжекцион 1,6 двигател и някой от датчиците ми прави номера като твоя проблем е... При студен двигател пали от рас.. след това като загрее и катоя я изгася и веднага ако я запаля пали от рас , но ако изчакам примерно 30-40 мин .. после върти 5-6 секунди докато запали самия автомобил според вас на какво се дължи това да използвам темата на колегата. Свещи , кабели ,бобини са ок .. Чудя се да не би бензиновата помпа да си заминава..
    Алфа Ромео 156 1.6 (120 hp) Старата генерация

Comment

Провери датчикът на коляновия вал.
      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Днеска отидох да заредя бензин и колата въобще не пожела да запали в следващата 1 минута. Превключих на газ и тръгна от раз

Comment

След, като палиш на газ, защото на бензин не иска пробвал ли си в тази ситуация да превключиш на бензин? Работи ли?
          Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
          Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
          Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
          Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Ами върти си стартера и не тръгва. Това е след като съм я карал и съм я изгасил за малко,тогава идват проблемите. Иначе от газ към бензин ако превключа ми дава чек ,обаче двигателят си работи.
            Last edited by Kostaki; d.m.y г., 15:04.

Comment

Пробвай да свалиш акум.батерия и после пак я свържи. Да видиш как ще е.

Comment

Един "разбирач" от блока я гледа днеска и ме посъветва да си проверя бензиновата помпа. Нямам представа какви проблеми дава ,когато нещо се прецака по нея. Както и да е ,в петък я водя я вкарвам в бокса да я видят,дано не изскочи нещо сериозно.

Comment

Да може и от бензиновата помпа да е.. И на мен ми е минавал този вариант като проблем.

Comment

Лоша работа ,казаха да сменям делкото

Comment

Този мотор няма делко.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Kostaki Покажи съобщение
                        Лоша работа ,казаха да сменям делкото
                        На тоя дет ти е казал за делкото му кажи че проблема е бил в йонизатора на сместта.Сменил си го и сега е ОК.
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Познат имаше подобен проблем. Ако се окаже, че помпата е в ред, проблема може да се дължи на дюза, особено ако караш доста години на газ и не се кара на бензин.

Sent from my XT1032 using Tapatalk
                          Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                            На тоя дет ти е казал за делкото му кажи че проблема е бил в йонизатора на сместта.Сменил си го и сега е ОК.
                            Тц ... плазмения комутатор е!
                            Trans penis mihi est!

Comment

Да използвам тази тема да не пускам нова.От известно време първото палене за деня е проблем.Колата работи няколко секунди като че на два цилиндъра и после се оправя, понякога като подам газ също се оправя.След това следващите паления за деня са нормални.Ходих на диагностика, но не показа нищо освен една записана грешка на ламбдата.Смвених свещите защото имах резервни, няколко дена пали без проблем, после проблема пак се появи.Някакви идеи.
                              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                              X